Jadłospis


JADŁOSPIS
27 listopada 2017 – 01 grudnia 2017
Codziennie do picia woda niegazowana oraz raz w tygodniu w każdej grupie świeże soki owocowe .

Data
Dzień

Śniadanie
8.30

Obiad
11.30
Podwieczorek
14.30
27.11. 2017
Poniedziałek


Chleb mieszany z masłem ,jajecznicą ze szczypiorkiem

Kawa z mlekiem

Jabłko
[ 1, 3, 7 ]
Kapuśniak z ziemniakami,
łazanki z serem i brzoskwiniami
Kompot
[ 1, 3 ,7 ,9 ]
Kanapka z masłem szynką ,sałatą zieloną i pomidorem
Herbata cytryną
[ 1, 3, 7 ]
28.11. 2017
wtorek

Chleb z masłem , pasztetem drobiowym i ogórkiem zielonym .
Herbata z cytryną
[ 1,3 ,7]

Zupa pomidorowa z ryżem,
Kluski „kopytka” , gulasz mięsny z sosem, surówka z czerwonej kapusty.
Kompot,
[ 1,3 , 7 , 9,]
Ciasto drożdżowe z bakaliami , herbata owocowa .
Mandarynka
[ 1, 3 , 7 ,]
29.11. 2017
środa
Chleb z masłem, pomidorem,
Serem żółtym
herbata z cytryną
[ 1, 3, 7]

Zupa fasolowa, ryż prażony , pulpety mięsne w sosie warzywnym z pomidorami,
kompot
[ 1, 3 , 7,9 ],

Budyń wiśniowy z kostką gorzkiej czekolady,
Kruche ciasteczka
[ 1, 3 , 7 ]
30.11. 2017
czwartek
Zupa mleczna „Mlekołaki” ,
Chleb pszenno –żytni z miodem ,
Marchewka do chrupania
[ 1, 3 , 7, ]

Krupnik z manny z kalafiorem ,
ziemniaki filet z kurczaka ,buraczki z jabłkiem

Kompot
[ 1, 3, 7 ,9 ] ]
Bułka z serkiem „CAPRI”
I powidłami śliwkowymi
Herbata z cytryną

[1,3, 7 ]
01.12. 2017
Piątek
Kanapka z filetem pieczonym z kurczaka i rzodkiewką
Herbata z cytryną
[ 1, 3, 7 ]
Kluski lane na rosole , ziemniaki jajko w sosie beszamelowym z koperkiem ,surówka z pomidora i ogórka .

Kompot

[ 1, 3, 7, 9 ]
Chleb z masłem , pasta z wędzonej makreli z pietruszką i ogórkiem kiszonym
Herbata z cytryną.
[ 1, 3, 7 ]

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1.Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, orkisz, owies, pszenica kamut)
2.Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowana na ich bazie)
3.Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4.Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5.Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6.Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8.Orzechy ( migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9.seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10.Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14.Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, papryka słodka, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy, lubczyk
Zgodnie z informacjami producentów mogą zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.


Pokarmy najczęściej wywołujące reakcje alergiczne to produkty z mąki pszennej, mleko krowie, soja, jajka, orzechy, skorupiaki, dorsz, seler oraz brzoskwinie