JADŁOSPIS
27
listopada 2017 – 01 grudnia 2017
Codziennie
do picia woda niegazowana oraz raz w tygodniu w każdej grupie świeże
soki owocowe .
JADŁOSPIS
27
listopada 2017 – 01 grudnia 2017
Codziennie
do picia woda niegazowana oraz raz w tygodniu w każdej grupie świeże
soki owocowe .
Data
Dzień
Śniadanie
8.30
Obiad
11.30
Podwieczorek
14.30
27.11.
2017
Poniedziałek
Chleb
mieszany z masłem ,jajecznicą ze szczypiorkiem
Kawa
z mlekiem
Jabłko
[
1, 3, 7 ]
Kapuśniak
z ziemniakami,
łazanki
z serem i brzoskwiniami
Kompot
[
1, 3 ,7 ,9 ]
Kanapka
z masłem szynką ,sałatą zieloną i pomidorem
Herbata
cytryną
[
1, 3, 7 ]
28.11.
2017
wtorek
Chleb
z masłem , pasztetem drobiowym i ogórkiem zielonym .
Herbata
z cytryną
[
1,3 ,7]
Zupa
pomidorowa z ryżem,
Kluski
„kopytka” , gulasz mięsny z sosem, surówka z czerwonej
kapusty.
Kompot,
[
1,3 , 7 , 9,]
Ciasto
drożdżowe z bakaliami , herbata owocowa .
Mandarynka
[
1, 3 , 7 ,]
29.11.
2017
środa
Chleb
z masłem, pomidorem,
Serem
żółtym
herbata
z cytryną
[
1, 3, 7]
Zupa
fasolowa, ryż prażony , pulpety mięsne w sosie warzywnym z
pomidorami,
kompot
[
1, 3 , 7,9 ],
Budyń
wiśniowy z kostką gorzkiej czekolady,
Kruche
ciasteczka
[
1, 3 , 7 ]
30.11.
2017
czwartek
Zupa
mleczna „Mlekołaki” ,
Chleb
pszenno –żytni z miodem ,
Marchewka
do chrupania
[
1, 3 , 7, ]
Krupnik
z manny z kalafiorem ,
ziemniaki
filet z kurczaka ,buraczki z jabłkiem
Kompot
[
1, 3, 7 ,9 ] ]
Bułka
z serkiem „CAPRI”
I
powidłami śliwkowymi
Herbata
z cytryną
[1,3,
7 ]
01.12.
2017
Piątek
Kanapka
z filetem pieczonym z kurczaka i rzodkiewką
Herbata
z cytryną
[
1, 3, 7 ]
Kluski
lane na rosole , ziemniaki jajko w sosie beszamelowym z
koperkiem ,surówka z pomidora i ogórka .
Kompot
[
1, 3, 7, 9 ]
Chleb
z masłem , pasta z wędzonej makreli z pietruszką i ogórkiem
kiszonym
Herbata
z cytryną.
[
1, 3, 7 ]
Numery
alergenów występujących w posiłkach:
1.Zboża zawierające
gluten (pszenica, żyto, orkisz, owies, pszenica kamut)
2.Skorupiaki
i produkty pochodne (produkty przygotowana na ich bazie)
3.Jaja i
produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4.Ryby i
produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5.Orzeszki
ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6.Soja i
produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7.Mleko i
produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8.Orzechy (
migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowce,
orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy
makadamia, lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich
bazie)
9.seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich
bazie)
10.Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na
ich bazie)
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty
przygotowane na ich bazie)
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin
(produkty przygotowane na ich bazie)
14.Mięczaki (produkty
przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane
są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,
majeranek, oregano, bazylia, tymianek, papryka słodka, kwasek
cytrynowy, cukier waniliowy, lubczyk
Zgodnie z informacjami
producentów mogą zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka,
jaj, soi, selera i gorczycy.
Pokarmy najczęściej
wywołujące reakcje alergiczne to produkty z mąki pszennej, mleko
krowie, soja, jajka, orzechy, skorupiaki, dorsz, seler oraz
brzoskwinie
Data
|
Dzień
|
Śniadanie
8.30
|
Obiad
11.30
|
Podwieczorek
14.30
|
27.11.
2017
|
Poniedziałek
|
Chleb
mieszany z masłem ,jajecznicą ze szczypiorkiem
Kawa
z mlekiem
Jabłko
[
1, 3, 7 ]
|
Kapuśniak
z ziemniakami,
łazanki
z serem i brzoskwiniami
Kompot
[
1, 3 ,7 ,9 ]
|
Kanapka
z masłem szynką ,sałatą zieloną i pomidorem
Herbata
cytryną
[
1, 3, 7 ]
|
28.11.
2017
|
wtorek
|
Chleb
z masłem , pasztetem drobiowym i ogórkiem zielonym .
Herbata
z cytryną
[
1,3 ,7]
|
Zupa
pomidorowa z ryżem,
Kluski
„kopytka” , gulasz mięsny z sosem, surówka z czerwonej
kapusty.
Kompot,
[
1,3 , 7 , 9,]
|
Ciasto
drożdżowe z bakaliami , herbata owocowa .
Mandarynka
[
1, 3 , 7 ,]
|
29.11.
2017
|
środa
|
Chleb
z masłem, pomidorem,
Serem
żółtym
herbata
z cytryną
[
1, 3, 7]
|
Zupa
fasolowa, ryż prażony , pulpety mięsne w sosie warzywnym z
pomidorami,
kompot
[
1, 3 , 7,9 ],
|
Budyń
wiśniowy z kostką gorzkiej czekolady,
Kruche
ciasteczka
[
1, 3 , 7 ]
|
30.11.
2017
|
czwartek
|
Zupa
mleczna „Mlekołaki” ,
Chleb
pszenno –żytni z miodem ,
Marchewka
do chrupania
[
1, 3 , 7, ]
|
Krupnik
z manny z kalafiorem ,
ziemniaki
filet z kurczaka ,buraczki z jabłkiem
Kompot
[
1, 3, 7 ,9 ] ]
|
Bułka
z serkiem „CAPRI”
I
powidłami śliwkowymi
Herbata
z cytryną
[1,3,
7 ]
|
01.12.
2017
|
Piątek
|
Kanapka
z filetem pieczonym z kurczaka i rzodkiewką
Herbata
z cytryną
[
1, 3, 7 ]
|
Kluski
lane na rosole , ziemniaki jajko w sosie beszamelowym z
koperkiem ,surówka z pomidora i ogórka .
Kompot
[
1, 3, 7, 9 ]
|
Chleb
z masłem , pasta z wędzonej makreli z pietruszką i ogórkiem
kiszonym
Herbata
z cytryną.
[
1, 3, 7 ]
|
Numery
alergenów występujących w posiłkach:
1.Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, orkisz, owies, pszenica kamut)
2.Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowana na ich bazie)
3.Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4.Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5.Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6.Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8.Orzechy ( migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9.seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10.Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14.Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, papryka słodka, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy, lubczyk
Zgodnie z informacjami producentów mogą zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
1.Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, orkisz, owies, pszenica kamut)
2.Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowana na ich bazie)
3.Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4.Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5.Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6.Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8.Orzechy ( migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9.seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10.Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12.Dwutlenek siarki
13.Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14.Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, papryka słodka, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy, lubczyk
Zgodnie z informacjami producentów mogą zawierać śladowe ilości:
glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
Pokarmy najczęściej
wywołujące reakcje alergiczne to produkty z mąki pszennej, mleko
krowie, soja, jajka, orzechy, skorupiaki, dorsz, seler oraz
brzoskwinie